Парапланерная школа и клуб
Поиск Скрыть поиск

    MENTOR 6 - augstākās tehnoloģijas B klases paraplāns

    Paplašini savus apvāršņus vēl vairāk ar Mentor 6.

    Daudzu gadu garumā Mentor sērijas paraplāni tiek salīdzināti ar augstāko sniegumu EN B klasē. Turpinot šo tradīciju, arī Mentors 6 apvieno gūto pieredzi no iepriekšējiem modeļiem savā klasē ar jaunākajām tehnoloģijām, palielinot savu sniegumu vēl vairāk. Paplašini savus apvāršņus vēl vairāk ar Mentor 6.
     
    Produkta prezentācija angļu valodā (šeit)


    Iekļautās vērtības

    Mentor 6 pārsteidz ar uzlabotu planējumu, lidojot paātrināti, vienmērīgi gludu aizmugurējo malu, izstrādātiem jauniem brīviem galiem, viegla un izturīga auduma izvēli, aerodinamiski optimizētām 3D formas šuvēm un intuitīvu vadību ar mazāku pretestību bremzēs.

    Gudri sīkumi

    Bieži vien mazas izmaiņas dod lielu ieguvumu paraplāna kopējā sniegumā. Mentor 6 izmantotas iekšējās miniribu šuves un uzlabots audums nodrošina spārna noturību kontaktā ar zemi. Akseleratora sistēmā izmantoti Rostan firmas gultņi, kas padara lidojumu paātrinājumā daudz vieglāku. Turklāt pielāgotais A3 brīvais gals nodrošina pareizāku spārna sagāzumu paātrinājumā, padarot spārnu daudz stabilāku.


    Jauni brīvie gali

    Mentor 6 brīvie gali būtībā ir pārbūvēti Speedbrake brīvie gali, nodrošinot, ka B rindas arī tiek pavilkas uz leju. Izmantojot C rinas stūrēšanai paātrinātā lidojumā netiek ietekmēta spārna lidošanas kvalitāte, kas raksturīga triju rindu paraplāniem, stūrējot ar C rindām, jo spārnā veidojas kroka starp B un C rindu. Mentor 6 standarta komplektācijā šie brīvie gali jau ir iekļauti, tāpēc nav nepieciešams pēc tam vēl iegādāties un aprīkot spārnu ar Speedbrake brīvajiem galiem. Jaunā dizaina brīvie gali ir praktiski lietošanā gan darbojoties ar spārnu pa zemi, gan arī gatavojoties lidojumam.

    Ergonomiski bremžu rokturi

    Esam izstrādājuši jaunus bremžu rokturus un Mentor 6 ir pirmais no mūsu paraplāniem, kurš ar tiem aprīkots. Tiem ir ergonomiska forma un tie ir ļoti ērti.


    B rindu dalījums

    Līdzīgi kā A rindu dubults dalījums divrindu paraplānos, divi stiprinājuma punkti pie B rindas nodrošina labāku slodzes sadalījumu pa šķērsgriezuma līniju, nodrošinot lielāku stabilitāti un mazāk krunku starp rindu piesaistes punktiem.

     

    Mentor 6 piloti

    Paraplāns ar iespaidīgu sniegumu, kas pieredzējuša pilota rokās ir izcils lidaparāts visos lidojumu režīmos. Lai lidotu ar Mentor 6 nepieciešamas zināmas iemaņas. Lai gan Mentor 6 ir sertificēts EN B klases paraplāns, tas nav piemērots iesācējiem un pilotiem, kuri lido reti. Ambiciozi piloti, kuri vēlas paplašināt savu prasmju līmeni noteikti novērtēs Mentor 6 kā uzticamu sabiedroto. Šī paraplāna uzlaboto lidojuma kvalitāti paātrinājumā īpaši novērtēs pieredzējuši maršrutu lidojumu piloti, kuriem patīk lidot ar maksimālo ātrumu ilgi.

    Tehniskā informācija







    Made by kalichava