ADRENALĪNS iesaka - jūlijā

    Pacelties gaisā ar vinčas palīdzību var daudzās vietās Latvijā, taču paraplanierisma burvība ir brīvais lidojums bez citu palīdzības.

    Lidošana šādā veidā Latvijā iespējama dinamiskajās gaisa plūsmās. Jūrkalnes stāvkrasts paver lielisku iespēju lidot. Lidot bez citu palīdzības stundām ilgi un kilometriem tālu. Tāpēc šajā mēnesī piedāvājam paskatīties uz pilotu piedzīvoto, lidojot Latvijas paraplanierisma Mekā - Jūrklanē.

    Iesākumam piedāvājam ieskatīties fotogrāfijās no lidošanas Jūrkalnē tālajā 2006. gadā, kad vēl ziemā bija sniegs arī Kurzemes jūras piekrastē, kas nav atturējis lidotgribētājus doties baudīt lidojumus:

    • Foto galerija no 25. februāra (2006). Skatīt šeit.
    • Lidojumi vairākas dienas no vietas – 15. un 16. aprīlī (2006), kad migla no jūras nav šķērslis lidošanai. Skatīt šeit.
    • Vasara sagaidīta – lidošana 27.maijā (2006). Skatīt šeit.
    • Arī rudenī atrasts laiks, kad Jūrkalne draudzīga lidotājiem – 5. oktobrī (2006). Skatīt šeit.

     

    Turpinājumā bildes papildina raksti un arī video.

    Кто не рискует, то не ...

    /raksts, foto/
    "Скептиков было много, честно говоря, я и сам не очень верил в прогноз. Особено капризен осенний ветер." Turpini lasīt šeit.


    Здравствуй Юркалне родное!

    /raksts, foto, video/
    "В 12 часов были на месте, литовские пилоты и наш Саня уже красуются в небе. " Turpini lasīt šeit. 


    13-е? Да, это было 13-е.

    /raksts, foto/
    "При выезде получил звонок: «я не еду. Прогноз дохлый»." Turpini lasīt šeit. (Šim rakstam īpaši interesanti lasīt pilotu sarunas komentāros.)


    Līgo '12 Jūrkalnē

    /raksts, foto/
    "Līgo rītā izbraucām no Rīgas cerībā, ka prognoze nepiepildīsies (rādīja stipru vēju) un varēs lidot... Bet nonākot Zaķos uz kants knapi varēja nostāvēt - 18 m/s!" Turpini lasīt šeit. 


    Jūrkalne – Sārnate

    /raksts, video/
    "Nedēļas sākumā prognoze rāda, ka brīvdienas paies zem Jūrkalnes zvaigznes. Un patiesi, neskatoties uz stipro vēju sestdien, piloti lido, un viņi lido arī nākošajā dienā, kad vējš jau rāmāks." Turpini lasīt šeit. 


    Roberta stāsts par Jūrkalni

    /raksts/
    "Caur krūmiem uz maršrutu ;-) Ko lai iebilst Mišam, kas būdams ar daudzkārt lielāku pieredzi, uzrakstījis, ka ar savu pārdrošo rīcību esmu viņu pārsteidzis, dodoties maršrutā jau savā pirmajā dienā." Turpini lasīt šeit. 


    Atgriešanās Jūrkalnē

    /raksts, foto/
    „Dienas atklājums bija Kurzemes saldo ķiršu koki. Lielie ķiršu koki. To es sapratu mirklī, kad divi piloti (tajā skaitā arī raksta autors) vienlaicīgi atradās 10 metru augstā koka galotnē un lasīja saldās ogas lejā palikušajām meitenēm.” Turpini lasīt šeit.


    Made by kalichava