"PA KRASTA LĪNIJU" - filma par simtgades lidojumu pāri Latvijas krasta līnijai

"Projekta galvenais mērķis bija parādīt Latvijas iedzīvotājiem, cik mūsu zeme ir skaista, ja vien uz to paskatāmies no cita skatupunkta," stāsta projekta organizators, paraplanierists Armands Ķirps.

"Piemēram, tādas mums visiem pazīstamas vietas kā Randu pļavas Ainažu pusē vai Kurzemes stāvkrasts iegūst pavisam citu veidolu un priekšstatu, ja to ieraugām no augšas," viņš papildina.

Filmas kadri tapuši laikā no 2018. gada jūlija līdz oktobra sākumam. Taču tā montēta ziemā, apkopojot visus 498 kilometrus garajā lidojuma uzņemtos video materiālus. Lidojumā devās 26 paramotoru piloti no dažādām Latvijas vietām. Līdzdarbojās arī virkne brīvprātīgo, kas nodrošināja pavadošos auto, lidojuma drošību, un iesaistījās arī citos organizatoriskos darbos.

"Filma veidota tā, lai katram skatītājam būtu iespēja aplidot Latvijas piekrasti ar mums kopā un atklāt visu to skaisto un neskarto, ko atklājām mēs. Jo tāds arī bija mūsu mērķis - iemūžināt un dalīties," norāda Ķirps, kurš paramotorismu raksturo kā vienīgo lidošanas veidu, kas ļauj brīvi pārvietoties pa gaisu zemā augstumā, un tā ir šī sporta veida lielākā priekšrocība.


"PA KRASTA LĪNIJU" - filma par simtgades lidojumu pāri Latvijas krasta līnijai
Komentāri: 3
    Made by kalichava