ADVANCE IMPRESS 4

IMPRESS 4 ir pirmā pilnībā aprīkotā maršruta lidojumu iekare, kas aprīkota ar aerodinamiski optimizētu aizmugurējo daļu, ko iespējams ievietot parastajā paraplāna mugursomā.

Jauna augstākā līmeņa iekare plašam pilotu lokam

Pirms piecpadsmit gadiem IMPRESS sērijas iekares aizsāka jaunu ēru – ērtas maršruta lidojumu iekares kļuva pieejamas ikvienam. Šo tradīciju turpina jaunā IMPRESS 4. Tā ir pirmā pilnībā nokomplektēta augstākās klases maršruta lidojumu iekare ar aerodinamisku aizmugurējo daļu, spoileri, kas ietilpināma standarta paraplāna mugursomā. Augstākās klases produkts, kompaktāks un vieglāks kā jebkad agrāk – piemērots gan atpūtas maršruta lidojumu pilotiem, gan arī maršruta lidojumu čempioniem.

Labākā iespējamā aerodinamika

Turpinot IMPRESS sērijas iekares, nevainojamai aerodinamikai tika pievērsta liela uzmanība. Izmantojot virtuālo vēja tuneli, pēc vairāku izmaiņu veikšanas, līdz minimumam tika samazināta aerodinamiskā pretestība kritiskos punktos. Visas šķautnes, kas bija izvirzītas uz āru, tika noņemtas, novērsta kabatu ietekme uz aerodinamiku, aizmugures spoilera apakšējā daļa tika pagarināta, arī spoilera iekšējās konstrukcijas ribas ir piešūtas no iekšpuses un pat galvenās karabīnes ir aerodinamiski aizsargātas.  Ieguldītais darbs vainagojies ar gludu, aerodinamisku siluetu bez nevienas krunkas, nodrošinot maksimālo lidojuma kvalitāti.

 

Kompaktums bez kompromisiem

Izteikti kompaktā IMPRESS 4 būs ietilpināma ikvienā normāla izmēra paraplāna mugursomā – jauna īpašība maršruta lidojumu iekarēm ar aerodinamisko spoileri. Iekares vieglais svars 6 kg pārliecinoši ierindo IMPRESS 4 vieglāko augstākās klases iekaru saraksta augšgalā.

Izcils komforts, maksimāla drošība

Līdz šim nepieredzēts komforts un drošība – IMPRESS 4 pilots ir pilnībā ieskauts ar SAS-TEC aizsargiem. Šie īpašo putu aizsargi efektīvi pasargā no triecieniem un ārējiem, cietiem objektiem, ergonomiski pielāgojoties katram pilotam. Netika taupīts arī uz paralona aizsargu zem sēžas vietas, kā arī muguras daļai, iegūstot arvien lielāku komfortu lidojumā. Ievērojami uzlabota arī sānu aizsardzība, dubulta SAS-TEC konstrukcija nodrošina vēl lielāku aizsardzību. Visi šie elementi kopā nodrošina labāko aizsardzību un ērtumu.

Divi vienā - ar vai bez sēžas dēļa

IMPRESS 4 ir revolucionāra iekare – paredzēta lidošanai ar un bez sēžas dēļa bez papildus ierobežojumiem un, galvenokārt – bez nepieciešamības mainīt iekares regulējumu. Ar sēžas dēli savā vietā pilotēšana ir sportiskāka, nodrošinot maksimālu atgriezenisko saiti no paraplāna. Lietojot iekari bez sēžas dēļa, vienkārši to izņemot, var izbaudīt mīkstāku vadību un kruīza lidošanu, aptverošā iekarē. Ar IMPRESS 4 iespējams piedzīvot gan profesionāla pilota, gan arī relaksēta distanču lidotāja izjūtas.

Bez sēžas dēļa

Lielāks komforts un aptveroša šēžas pozīcija

Ar šēžas dēli

Sportiska sēžas sajūta

Ar tiešu, labu vadības stabilitāti

 

Optimizēts iekšējais spiediens spoilerī

Stabila forma, pilnībā uzpildīts spoileris.

Minimāls ieplūdes vārsta izmērs un maksimāls iekšējais spieidiens spoilerī nav savienojams? Tikai ne IMPRESS 4, kas ar mazu vārstu, vien 5 cm diametrā, nodrošina pietiekamu iekšējo spiedienu astes daļai. Iebūvētais atpakaļgaitas vārsts neļauj spoilerim deformēties vai iztukšoties pat pie lielām aptekošā vēja virziena izmaiņām. Šim mērķim tika radīta speciāla sistēma, kas pilnībā iebūvēta aizmugures spoilerī.

 

Rezerves izpletnis labajā un/vai kreisajā pusē

Iespējams izvēlēties rezerves izpletņa roktura pusi – labo vai kreiso – vai arī izmantot divus rezerves izpletņus. Iespējams pielāgot rezerves izpletņa nodalījuma izmēru atbilstoši lietotajam izpletņa veidam. Komplektācijā ietilpst parolona atdalītājs un stiprinājumi.


 

Vēl lielākam komfortam pieejams vējstikls

Vējstikls novērš vēja ietekmi uz pilotu, būtiski samazinot ķermeņa atdzišanu. Kā arī tiek samazināts vēja radītais troksnis, kas ir aktuāls garākiem pārlidojumiem, īpaši, ja lido paātrinājumā. Viegli piestiprināmais un noņemamais vējstikls nodrošina arī mazāku nogurumu ilgos lidojumos.

 

Gudrs instrumentu panelis

Parocīgs instrumentu panelis ar lielu, viegli uztveramu instrumentu laukumu un vairākām kabatām. Galvenais panelis viegli atverams lidojumā pat ar cimdiem. Vairākas pieejas vietas speciālam ārējās  baterijas nodalījumam, kā arī panelis ir ērti noņemams un aizverams ar neoprēna pārvalku.

 

Speciālas karabīnes

Sadarbībā ar vācu ražotāju Edelrid, speciāli IMPRESS 4 iekarei tika radītas jaunas karabīnes, ar īpašu kokona lenču fiksējošu elementu, kas tās nofiksē augstāk, tā samazinot slodzi uz kājām un nodrošinot stabilāku kāju pozīciju. Iekares galvenie atbalsta punkti ir piemēroti arī Quick-Out karabīnēm.

 

Pieklājīga komplektācija
  • IMPRESS versijas 130 litru mugursoma – COMFORTPACK 3
  • Vējstikls
  • Noņemams instrumentu panelis
  • Lentu nazis (hook knife)
  • Rācijas turētājs
  • 2 Edelrid „Alias Speed” karabīnes
  • Gaisa caurule ar vārstu
  • Sertificēts paralona aizsargs
  • Sertificēts muguras aizsargs
  • 4 SAS-TEC aizsarga elementi
  • Oglekļa sķiedras sēžas dēlis
  • Anti-G nodalījuma paralons
  • 30mm Rostan firmas akseleratora bloki
  • Oglekļa šķiedras kājas dēlis
  • Akselerators
  • Rezerves izpletņa konverts, labais un kreisais
  • 2 rezerves izpletņa savienotāja lentas (viena uzstādīta)
  • Rezerves izpletņa nodalījuma pildījums
  • Rezerves izpletņa rezerves tapas
Tehniskā informācija

 

IMPRESS 4 SML
Pilota augums cm 155-172 165-183 178-200
Sēžas dēļa platums cm 31.5 33 34.5
Karabīņu augstums cm 46  47  48 
Svars ar protektoru kg 6.4 6.6 6.8
Noslodzes tests   EN 1651 / LTF 91/09 / 120kg EN 1651 / LTF 91/09 / 120kg EN 1651 / LTF 91/09 / 120kg
Iekares sertifikācija   EN / LTF EN / LTF EN / LTF
Mugursomas svars kg 1.3 1.3 1.3

Jautājumiem un pasūtījumiem: [email protected]

Informācija no ražotāja mājaslapas

Produkta prezentācija

 


Advance - IMPRESS 4 7
Advance IMPRESS 4 review
Made by kalichava