Karlsonu aktivitātes

Pēdējā laikā Windguru ar prognozēm sācis stipri pieklibot vai nu pie vainas globālā sasilšana, vai arī Latvija viņiem nav īpaši svarīgs reģions, kurā var formāli savilkt ķeksīšus.

 

Bet patiesība runa nav par to. Jau ilgāku laiku plānoju palidot Dobeles apkārtnē , tomēr, stiprā vēja dēļ plāni arvien atlikās. Vērojot prognozi 1. jūnijs likās piemērots, darbā nevaru nosēdēt, sutoņa, gaidu  vakaru, lai laicīgi notīties no darba, samest mantas un uz Dobeli. Pēcpusdienā parādās ziņas, ka Kurzemē līst, nāk negaiss un prognoze mainās.... Bet lidot gribas...

Līdz vakaram cītīgi vēroju prognozi un apzvanu paziņas Kurzemes dažādos nostūros. Izrādās, reālā situācija ir daudz labāka par ziņās klāstīto. Nedaudz nomācies, bet nelīst un nepūš. Nolēmu riskēt un vakarā devos uz Nākotni lai izlidotu ieplānoto maršrutiņu. Uz vietas pārliecinos, ka pūš 1-2 m.s. dienvidu vējš(windguru rādīja z.a., gandrīz par 180grādiem), dienvidu pamale gaiša un nekādi negaisi nedraud. Tā nu es startēju no kolhoza Nākotne vecā lidlauka un devos maršrutiņā. Pie dienvidu vēja startējot ar pilnu bāku skrejceļš man sanāca gauži īss, toties ļoti plats J. Gaisā pārliecinājos, ka laika apstākļi ļoti labvēlīgi, gaiss mierīgs un operatīvi pārplānoju maršrutu pagarinot distanci, lai iegūtu vairāk punktus CX contest.

Piezīme karlsoniem! Lūdzu reģistrējaties XC contest un liekat savus trekus.

http://paramotors.xcontest.org/world/en/ranking-national-teams/

Mums priekšā ir Āfrika un Spānija par nieka 100 punktiem, jāsaņemas un jāapsteidz un var būt var pacīnīties ar Vāciju.

p.s. Pa nakti solītais negaiss tomēr atvilkās un caur atstāto logu pieslapināja mašīnas salonu... Dažiem aplauzās Krustpils. Bet vasara vēl nav beigusies.


Karlsonu aktivitātes 20
Comments: 2
    Made by kalichava