Spilves lidlauka 60.gadu aviācijas svētki!

Šo Sestdien, 16.augustā karlsoni ir aicināti piedalīties Spilves lidlauka aviācijas svētkos!

Lai atzīmētu lidostas "Spilve" ēkas 60 gadu jubileju un simtgadi, kopš Spilves pļavās pirmo reizi nolaidās lidmašīna, notiks auto un moto sporta pasākums "Ready To Race. All Motorsport Stars", starptautisks aviācijas salidojums "Riga Fly—In 2014" un starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga retro 2014".

No plkst. 10.00 notiks auto un moto sporta pasākums "Ready To Race. All Motorsport Stars". Ikvienam apmeklētājam būs unikāla iespēja iepazīties ar Latvijas spilgtākajiem auto un moto sportistiem, klātienē apskatīt ātrāko, jaudīgāko un izturīgāko sporta tehniku, vērot dažādus auto un moto sporta veidu paraugdemonstrējumus, piedalīties konkursos, kā arī fotografēties pie sporta automašīnām un saņemt sportistu autogrāfus.

No plkst. 12.00 notiks starptautisks aviācijas salidojums "Riga Fly—In 2014":

  • Paraplānu kluba "Adrenalīns" rīkotās sacensības;
  • Nacionālo bruņoto spēku un robežsardzes aviācijas paraugdemonstrējumi;
  • Augstākās pilotāžas paraugdemonstrējumi;
  • Latvijā ražotās pasaulē ātrākās ultravieglās lidmašīnas "Tarragon" demonstrācijas lidojumi;
  • Latvijas ultra vieglo lidmašīnu komandas grupas pārlidojums;
  • Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes aviācijas paraugdemonstrējumi;
  • Spilves vispārējās nozīmes lidmašīnu grupas pārlidojums.

No plkst. 14.00 notiks Starptautiskais Seno spēkratu salidojums "Rīga retro 2014". Starptautiskais Seno spēkratu salidojums "Rīga retro" notiks jau devīto gadu — regularitāte, plašais dalībnieku un apmeklētāju skaits to ir padarījis atpazīstamu arī starp Eiropas vēsturisko auto klubiem un seno spēkratu entuziastiem. Plānots, ka šoreiz piedalīsies vairāk nekā 150 antīko spēkratu vienību, tai skaitā arī daudzi ekskluzīvi automašīnu modeļi. Būs apskatāma plaša dažādu sekciju retro automašīnu un motociklu izstāde, tāpat apmeklētājiem būs iespēja vērot antīko spēkratu paraugdemonstrējumus un sacensības. Noslēgumā notiks labāko spēkratu īpašnieku apbalvošana.

Info Karlsoniem, kas vēlētos piedalīties parauglidojumos ar piloniem Spilves lidlauka teritorijā:

 

  • Ierašanās Spilves lidlaukā (pulcēšanās pie aviācijas muzeja ēkas) Sestdien, 16.augustā līdz plkst. 9:00! Iebraukšana līdz lidojumu vietai tiks organizēta kopā visiem, caur vārtiem kas atrodas pa kreisi no muzeja ēkas (pirmā lielā ēka, kas ir priekšā, kad iebrauc teritorijā.)
  • Lidojumu logs mums ir dots no plkst. 10:00 - 12:00 (apmēram).
  • Tās nebūs sacensības, bet parauglidojumi skatītājiem mums brīvā gaisotnē oficiālā lidlaukā ar uz vietas savā starpā atrunātiem uzdevumiem. Principā, lieliska iespēja patrenēties kopā!
  • Pilotiem tiks nodrošinātas pusdienas.

Ļoti liels mans personīgs lūgums:


Līdz Ceturtdienas plkst. 12:00 pieteikties tos pilotus, kas vēlas un varēs piedalīties. Var pieteikties šeit komentāros vai arī zvanot/rakstot man pa tiešo: [email protected] vai 29491456.

Noteikt var braukt arī palīdzēt vienkārši uz vietas organizēt uzdevumus, sekot līdzi kārtībai un skatītājiem (lai ievēro drošības zonas), būs nepieciešami palīgi. Tā kā Spilves lidlauka vadībai mēs esam radījuši uzticēšanos un vēlmi mūs redzēt aizvien biežāk pie sevis - novērtējiet šo iespēju, esiet atsaucīgi un ja ir iespējams, droši pievienojieties!

Pulcēšanas vieta pie Spilves lidlauka, braucot no Vanšu tilta puses uz Bolderāju sekojiet norādei "Spilves lidlauks" un "Aviācijas muzejs"


Komentāri: 9
    Made by kalichava