Slovakia, Donovaly atvasara un lidojumi

Esam Slovākijā, Donovaly kūrorta ielejā, kur ziemā valda slēpotāju gars un vasarā aktīvā atpūta. Izrādās ka esam viens no galvenajiem tūristu piesaistes faktoriem, jo daudzi brauc kalnā, lai vērotu kā



Lielais pluss ir pacēlājs, kas pieved pie paša starta. Paraglaideriem ir priekšrocība - izdevīga cena pacēlājam. Lētāk kā pārējiem.

Šeit ir labi. Silti un omulīgi, + 25 vidēji. Šeit mūs sauc par paraglaideriem (paraplāniem), dzīvojam senā slovāku mājā, kurai jau vairāk kā 150 gadu. Mūsu māju, no saimnieku mājas atdala malkas sienu. Mūs sargā Vincenta brālis labrodors vārdā Sirius Black, gluži kā izkāpis no Harrija Pottera grāmatas, tikai daudz jaukāks.

Inga mūs lutina ar pārtikas tehnoloģes cienīgām zupām.
AInārs tēmē uz C kategorijas sudenta apliecību :)

Lidojumi pārsvarā termodinamikā. Ainavu visi novērtē kā skaistāku par Bassano starta ainavu. Starts ir liels zāļains paugurs, kur var ilgi skriet, ir vieta kur izvērsties. Var taisīt top-landing tomēr nedaudz traucē pacēlājs.
Ir 2 landingi, viens burbuļaināks tuvu pie pacēlāja, otrs lielāks 1km no pacēlāja.
Apkārt daudz mežu masīvu, tādēļ jāseko kur doties, ja pamet dežūrtermāli.

Vakaros uz mājām ejam garam kapiem, kur dažiem deg gaismiņas, saprotam ka tomēr kāds ir mājās un daži ir izgājuši :D
Pa dienu tajā vietā atraujas kapu termālis, kad baznīcas zvani dod trigeri. Translējam šo skaņu arī pa rācijām, lai pārējie biedri zin, kad jāstartē. Mintorns testē rotora robežas.

Ir arī briežu termālis. Ielejā netālu atrodas paliels parkings, kur vakaros tusē īsts briedis. Skatiet bildes. Nākot klāt tas nolaiž galvu, lai var tūristi var pabadoties. Citi velk ķiveres, lai ērtāk izbaudīt šo atrakciju.

Izbaudījām arī rodeļus, Krišs uzreiz uzlika mēŗķi uzstādīt ātruma rekordu, tomēr vēl jātrenējas.

Par mūsu startiem, ja pirmajā dienā bija visai garlaicīgi vērot mūsu perfektos startus gopras nofilmētajos materiālos, tad ar katru dienu tas paliek ar vien interesantāk. Ainārs un Aigars cenšas aizstāt Ģirtu startos, bet izdodas tikai daļēji. Tajā pat laikā startējam ar vien pārliecinošāk. interesantāk ir laikapstākļu dēļ, jo ar katru dienu vējš pastiprinās, bet tas ir arī plus, jo var lidot dinamiķī.

Irinu Ainārs ir pasludinājis par ēdelīgu skuķi. Bet Mintons ir ēdelīgs puišelis, jo pa dienu viņš ēd kāpostu zupiņiu brīdī kad visi lido.

Dzeram alu, kofolu, ēdam Mišas saldējumu, kas garšo pēc biezpiena. :)
Lidojumi turpinās....

Drīz dodamies mājās.

Ar cieņu,

I. un K.
Slovakia, Donovaly 08/2012 83
Komentāri: 5
    Made by kalichava