Mans pirmais nopietnais Cross Country lidojums.

Tā, šis laikam būs mans pirmais raksts un kā arī mans pirmais nopietnais cross country lidojums :)

Ceturtdien (23. aprīlī) zvana Krišs un paziņo par lidošanu piektdien Murjāņos.

Sazinos ar Mišu par vietu mašīnā. Pienāk piektdiena, man skolas prakse, gan jau prakse pārdzīvos, galvenais lidot. Ap kādiem vienpadsmitiem esam jau uz ceļa kur notiks vinčošanās. Esmu  kaujas gatavībā un uzlidoju pirmais, atāķēšanās notieks kādos 300m, pāris burbuļu bija, bet tā visur lifts uz leju. Nokļūstu atpakaļ startā un Krišs piedāvā iet augšā atkal, jo pagaidām vēl neviens cits nav gatavs startam. Nu labi, pagaidīju kādas 10 min. un gāju augšā. Atāķējos atkal kādos 300m, lidoju atkal pa iepriekšējo ceļu, bet šoreiz gan vairs nav lifts uz leju. Esmu netālu no starta, Krišs pa rāciju jautā kāds ir augstums, saku: "... ~800m ...". Un tad jau nopratu ka lejā esošie, pirms tam nesteidzīgie piloti sāk kļūt aktīvi. :D Paeju pa vējam uz Murjāņu pusi un virs tiem uzgriežu uz 1350m(jēē, mans augstuma rekords), paeju vēl nedaudz uz priekšu, uz krustiņiem, un uzgriezu jau uz 1587m(jēē, jau mans nākamais augstuma rekords :D ), izlemju doties maršrutā. Skatījos kur varētu iet, izlēmu ka labāk būtu iet gar Gauju, tur ir gan daži Cumulusi, gan pļavas kuras mijas ar mežiem un ceļi ērtākai manis savākšanai, ja gadījumā beidzas mans pirmas lidojums. Lidoju, lidoju, vidējais augstums kurā turos ir 950m, secinu ka sāk mani celt virs vietām kur mežu nomaina pļavu un ar to arī lidojuma laikā rēķinos. Pa ceļam dažviet bija makten forša  "diskotēka" kurā dabunju maziņu asimetriju, čaukstošu spārnu, sānisku sasveri 45 grādos un maktenu burbuli, kurā variks iespiedzās itkā būtu uzšauts ar katapultu.

Kilometra augstumā secinu ka nepieciešami biezāki cimdi, jo rokas nosala tajos sešos grādos. Un sapratu ka jāģērbjās ir silti, kaut gan uz zemes cepies ārā.

Tuvojas Ādaži, domāju kur lidot tālāk, izdomāju ka derētu aizlidot līdz Ādažu lidlaukam, bet par nelaimi es sāku zaudēt augstumu un nolaižos Ādažu nomales pļavā. Sazvanu Krišu, paziņoju kur esmu, sarunājam ka atpakaļ braucot mani savāks no Ādažu centra.

Salociju spārnu un ejot kā gliemezis, Ādažu centrā tiku kādās 40 minūtēs. Iegaju veikalā nopirku divas ābolmaizītes un austiņu, un pārlaimīgs par šīsdienas veikumu ātri vien notiesāju pirkumu. Nokļuvu norunātajā vietā un pēc 40 min. gaidīšanas mani laimīgu savāca, šīs 40 min. paskrēja ātri, jo visu laiku domāju par redzēto un piedzīvoto, secināju ka esmu ieguvis jaunu pieredzi nākamajiem, es ceru vēl tālākiem lidojumiem. :)

Neliels pārskats par lidojumu:

http://www.xcontest.org/latvia/en/flights/detail:marnix/24.4.2009/09:13


Komentāri: 9
    Made by kalichava