Līgo '12 Jūrkalnē

Līgo vakars un Jāņu diena pavadīta gaisā Jūrkalnē.

Līgo rītā izbraucām no Rīgas cerībā, ka prognoze nepiepildīsies (rādīja stipru vēju) un varēs lidot... Bet nonākot Zaķos uz kants knapi varēja nostāvēt - 18 m/s! :)
 Sazvanījāmies ar Aigaru, kurš bija apņēmies vakarā lidot, lai ziņo par prognozi un devāmies uz Kandavu, kur plānots pavadīt Līgo vakaru. Astoņos vakarā tiešajā reportāžā no Zaķiem tiek ziņots par to, ka pirmais pilots ir gaisā. Mirkli šauboties arī mēs metam pie malas līgošanu, tiek zibens ātrumā apēsts šasliks un pedāli grīdā Jūrkalnes virzienā.
 Un kants 10-11 m/s un gaisā iet Jānis ar Gustavu! Gustavam pirmais tandēms mūžā, nedaudz sabijies, bet apņēmības pilns lidot! Abi ar Jāņi Epsi tiek gaisā un acīs redzams prieks :)
 Pirmo reizi Jūrkalnē lido arī Inga - malacis!
 Debesis atveras, saule riet un sirds pielīst pilna ar laimi! Fantastiskākie Līgo, kādi bijuši! Laižam atpakaļ un Kandavu cerībā, ka varēs lidot arī nākošajā dienā.
 Ieva ar Rūsiņu paliek Zaķos, lai ziņotu par vēju un lidotu no paša rīta.
 Prognoze laba un lidot var! Esam atkal klāt un nu gaisā iet Jānis ar mūsu draugu Mārtiņu, kas iepriekš lidojis ar Krišu Rumbulā. Pēc vairākiem starta mēģinājumiem tiek saukti palīgā papildspēki un tandēms tiek gaisā. Pārējiem starti no lejas.
 Vējš paliek brāzmains, nemierīgs un šķībs, bet visi tik un tā lido :) Vējam pieaugot parādās arī pūķotāji un sērfotāji.
 Paldies, paldies, paldies! Vēja mātei par vēju, Jūrkalnei par labo slavu (bez lietus) un saulrietu, pilotiem par kompāniju un Adrenalīnam par tandēma ekipējuma īri!
Līgo Jūrkalnē 44
Komentāri: 2
    Made by kalichava