FUN CUP 2020 - REZULTĀTI

Aizvadītajā nedēļas nogalē, piedaloties 18 pilotiem, Jēkabpils lidlaukā norisinājās ikgadējās paraplanierisma sacensības FUN CUP.

(Padoms: ja lasi uz mobilā telefona šo rakstu, tad sagriez telefonu horizontālajā ainavas režīmā - tā labāk video tekstā ieformatēsies!)

Šī formāta sacensības norisinās kopš 2008. gada un šogad sacensības iekrita īpašā datumā – svinējām gan lidošanas svētkus “FUN CUP 2020”, gan LPF prezidenta Normunda Pakuļa vārda dienu, gan 50 gadu jubileju! Prieks, ka varējām iepriecināt Prezidentu ar vienotu dziesmu pasākuma atklāšanā – nemaz tik slikti pilotu un atbalstītāju koris nedzied! Diena kopumā bija Bomba!

Šajā gadā bija sagtavoti daudzveidīgi uzdevumi. Pasākums aizsākās ar nosēšanos precizitātē, tad sekoja maršruta lidojums un Fun Faktora punktu vākšana - stafete un intelektuālā daļa, kas bija jo īpaši interesanta, jo bija iespēja atkārtoti kārtot B kategorijas eksāmenu! Vēja stiprums un virziens dienas laikā bija mainīgs, tāpēc īpaši interesants bija praktiskais uzdevums "Stafete", kur pilotam bija jāizskrien slaloma posms ar paceltu paraplānu, cīnoties par papildus punktiem. Šajā uzdevumā bija svarīgi izvēlēties pareizo brīdi, kad veikt uzdevumu, kā arī prasme kontrolēt spārnu pie mainīga vēja. Priecē, ka lielākā daļa pilotu šo uzdevumu veica teicami.

Jautrais kauss, protams, neiztika bez gardas maltītes un siltas tējas, kas tika gatavota turpat uz vietas lidlaukā. Par to milzīgs paldies Mišam un viņa darbīgajiem rūķīšiem - Katei un Annai!

Pēc FUN CUP pieņēmām B kategorijas pilota praktisko eksāmenu mūsu topošajai pilotei un čaklajai sacensību retrīva vadītājai Sintijai. Praktiskais eksāmens NOKĀRTOTS! :)

Liels paldies visiem palīgiem, vinčotājiem, starta tiesnešiem un atbalstītājiem, kas darbojās, lai šīs sacensības izdotos LIELISKAS! :))
Noteikti ieskatieties foto galerijā zemāk.

Šie lidošanās svētki bija īpaši arī ar to, ka testa režīmā tika skatīti rezultāti caur jaunu prizmu – samazināt distances lidošanas ietekmi uz rezultātiem, daudzveidot programmu (piemēram, ieviest sporta spēļu elementus ģimenēm un draugiem), lai FUN CUP kļūtu par nemainīgi 2 dienu pasākumu – festivālu ikvienam, ne tikai tiem, kas lido.

Piedāvājam zemāk salīdzinājumam rezultātus pēc esošās sistēmas un iecerētās, kas vēl tiks apspriests LPF valdē, kur nolidotajam attālumam tiek piemērots koeficients 0,3. Vērtējiet, izsakiet idejas!

TIEKAMIES NĀKOŠAJĀ FUN CUP 2021 :)

FUN CUP 2020, REZULTĀTI - SAITE

Pirmais trijnieks:
1. vieta Lauris Pumpurs
2. vieta Aleksejs Kuzmins
3. vieta Juris Auziņš

Šeit iespējams aplūkot sacensību līderu treku vizualizāciju:

 

Pirmais trijnieks:
1. vieta Lauris Pumpurs
2. vieta Juris Auziņš
3. vieta Rauls Eglītis

Šeit iespējams aplūkot sacensību neoficiālo līderu treku vizualizāciju:

Pirmais trijnieks:
1. vieta KARUNA
2. vieta ZAĻIE GURĶI
3. vieta NOSAUKUMS

Fun Cup 2020 Fun Faktors :) 45
FUN CUP 2020 78
Komentāri: 1
    Made by kalichava