Ziņas no Pokharas

Esam Pokharas pilsētā, Nepālā, blakus pie slavenās Annapurnas grēdas. Šeit jau jūtamies kā mājās – daudz zināmu cilvēku, vietu, lietu un termāļu. Tāda kā atpūta pēc XC lidojumiem.

 

Mēs mitināmies Lakeside rajonā pie ezera, viesnīcās tieši pie nolaišanās vietas ar burvīgu skatu uz rīsu terasēm un ezeru, kur ik dienu graciozi slīd zvejnieku un ūdenszāļu vācēju laiviņas. Pavelk uz idilli.
Pokhara ir pilsēta pilna dzīvības. Lakeside ir daudz viesnīcu, restorānu, ēstuvju, taksistu, ceļotāju, pīpētāju, govju, suņu, putnu, tirgoņu, pilotu, smaidu, brīvības.... Te pietiek visa kā. Bet ja reāli, tad kā teica Ilmārs: „Vieta pie skaista ezera, kur tūristi atdod naudu vietējiem par jebko.” :) Un ir jau arī par ko atdot. Uz šejieni brauc no visas pasaules. Pat no Brezīlijas, ASV, Dienvidāfrikas un, protams, Eiropa te plaši pārstāvēta.

Šeit ir siltāks, laika apstākļi ir mazāk kontrastaini, termāļi mierīgāki, platāki un XC iespēju mazāk nekā Bir. Garākais maršruts, kas pagaidām izdodas ir tikai 30km. Toties gleznainie, sniegotie Annapurnas skati priecē sirdis un ezers tā vien vilina uz SIV, ACRO manevriem. Ko arī, protams, realizējam. Kaļičava mums demonstrē savu izveiklību gaisā – full-stall, dziļie vingoveri, samācījies ir SAT. Pat Ilmārs jau pievērsies idejai par gaisa manevriem, kā arī Miša, Edijs, Linards un pat Yeti visādi plivinās te virs ūdens, demonstrējot nerealizētos trikus. Kādu pigoru arī iefilmējam. Gaisā brīžiem dežūrtermālī tusē līdz pat 10 tandēmu. Iepriekš, kad tūristu sezona bija pīķī – pat 20. Tas ir vesels bizness – te ir 3 lielas paraplanierisma kompānijas (Frontiers, Blu Sky un Sunrise Paragliding), kas darbojas kā skolas, klubi un vizina daudz tandēmu. Pārsvarā tūristus, jo vietējie to diemžēl nevar atļauties. Tad nu kā pēc satksmes saraksta ik pa pusotrai stundai parādās tandēmu mākonis!

Ikdiena. Par ļoti pieņemamu cenu ēdam izmeklētu pārtiku no daudzlapu MENU un veltam laiku vakarēšanām. Iecienījām veco labo kāršu spēli „Duraks” – aizrautīgi! Guļam pa 10 stundām. Apskatām vietējos tūristu piesaistes punktus – pilsētu, alas, tempļus (gan kājām gan no augšas), vietējo dzīvi un daži plāno doties uz Chitwan nacionālo parku pie ziloņiem, krokodiliem, degunradžiem un apskatīt džungļus. Edijs un Juris te paliks vēl dažus mēnešus. Nu skaisti :)

Domājam jau par mājupceļu, ceļojums izskan, bet nebeidzas.

Bir un Pokhara. Atziņas.

- Ja Bir ir ceļš, tad Pokhara ir ērta pietura.
- Ja gribi iemācīties XC - labāk braukt 1 x uz Bir, nekā 3 x uz Pokharu.
- Ja gribi daudz cilvēku, pavadīt ar tiem laiku un vēl palidot, pie tam Nepālā – tad noteikti brauc uz Pokharu.
- Ja vēlies ko piedzīvot – nebaidies dodies. Atliek tikai doties...

Lai tevī valda prieks!

Yeti


Zinas no Pokharas 47
Komentāri: 24
    Made by kalichava