VĒSTURISKA UZVARA „TRAKAI 2009“

Nu tad beidzot Lietuviešiem ir "sadots pa ļipu" :) Pirmo reizi lietuviešu sacensībās ir uzvarējis pilots no Latvijas. Un kā izrādās tas ir mūsu Načaļņika!

No 14-16. februārim netālu no Viļņas pie skaistās Trakų pils uz Galvės ezera ledus notika FAI 2 kategorijas sacensības OPEN PARAGLIDING ACCURACY LANDING COMPETITION „TRAKAI 2009“.

Kopā piedalījās 64 piloti no Lietuvas, Latvijas, Krievijas (Kaļiņigrada) un Igaunijas. Latviju pārstāvēja 12 piloti, kas veidoja 2 komandas "Adrenalins" un "Wings"
Laikapstākļi pirmās divas dienas bija "sportiski" - pūta stiprs vējš un brīžiem piloti laidās vertikāli lejā un pat piezemējās atmuguriski lidojot. Virs nolaišanās apļa patstavīgi rotorēja vējš no Galves ezera daudzajām salām nepārtraukti pārbaudot pilotu meistarību. Startējot bija jāņem talkā Jūrkalnes stiprā vēja iemaņas.

Pirmajā dienā 4 raundi, neticamā kārtā vadībā ir Jetijs :) (Tas kas Kriš) Miša 6., Andrejs, Kaļičava padsmitie. Otrajā dienā 3 raundi un situācija krasi pamainas - Miša no 6. vietas paceļas uz 2. vietu. Kriš kļūdās un noslīd uz 6. vietu. Trešajā dienā pēdējais izšķirošais raunds. Laikapstākļi ideāli - pūš mierīgs vējelis un krīt lēni sniegpārsliņas. Var precīzi izrēķināt glisādi un sist pa disku (mērķa centrā ir elektronisks disks, kas mēra centimetrus). Pēc 2 dienu stiprā vēja visi pārrēķinas un daudz kļūdas - pārsvarā pārlido. Kriš uzrāda labāko 3.dienas rezultātu un trāpa pa disku - 4cm, bet atgūt zaudēto vairs nevar. Miša trāpa metrā, kas saglabā viņam 2. vietu, bet līderis (jauns puisis no Lietuvas) pēdēja lidojumā neiztur un nokļūdās par 3 metriem un zaudē līdera pozīciju. Lūk ko nozīme pieredze un stabili rezultāti. Tas nozīmē uzvaru!

Komanda "Adrenalins" kopvērtējumā iegūst 3. vietu

2. dienas vakarā notika amatieru filmu festivāls "Let`s Fly". Kriša filma par Indiju žūrijā tiek novērtēta kā 2. labākā un saņem publikas simpātijas.

Kopā jāteic, ka klubam ir sasniegti labi panākumi - 1, 2 un 3 vieta! :)))

Scensību 3. diena bija Lietuvas neatkarības 75. gadadiena. Sabrauca daudz cilvēku - līdzjutēji un skatītāji. Bija kārtīgs gaisa festivāls. Paralēli precizitātes sacensībām lidoja tandēmi ar vinču, motoristi, gaisa balons, lidmašīnas, deltaplāni, traiki, aerokamanas, modelisti. Tas viss notika uz ledus - visi nosauktie lidaparāti startēja un nolaidās uz ledus. Zemās bāzes un sniega dēļ pēc sacensībām izpalika gaisa ACRO šovs, bet tā vietā pirmie pieci labākie demonstrē savu meistarību un pielidojot no gaisa sniedz  rozes meitenēm lielajā āra koka vannā :)

Uzminiet ko Mišam piešķīra balvā !?

Visumā labi pavadīts laiks - ir vērts doties.
Satieties bildes.
VĒSTURISKA UZVARA „TRAKAI 2009“ 56
Komentāri: 23
    Made by kalichava