SPB precizitātes saču atskaņas 2017.g. 28.-30.04.

Pavisam īsi no Diānas par sacensībām Sanktpēterburgā! (по просьбам трудящихся)

Precizitātes sacensībās Sanktpēterburgā Latviju pārstāvēja 4 cilvēki: Varis, Andris K., Edijs,  un Diana. Pirmie četri uzrādīja labus rezultātus (kopvērtējumā 4., 5. un 6. vietas). Ceturtais – izdzīvoja.

28.aprīlī, kad ieradāmies, notika treniņa lidojumi. Laiks bija perfekts XC lidojumiem. Spriežot pēc vietējo pilotu reakcijas, tā bija pirmā diena, kad vismaz saule uzspīdēja un iestājās pārtraukums Sanktpēterburgai visraksturīgākajā laika prognozē.

Treniņu dienā izlidojāmies daudz, dabūjām arī izbaudīt plašu nianšu spektru piezemējoties termāļainajā laikā un turbulentajā zonā. Visbiežāk dzirdētā frāze komandu dalībnieku vidū: “Žēl, ka variku nepaņēmu”. Taču mūsu Varis visus iepriecināja ar akro-trikiem un spārna noraušanas mēģinājumiem. Vietējie sākumā šausminājās, bet kad šiem tika pateikts, ka puisis zina ko dara, baldriāņus vairs nepieminēja.

Nākamajā dienā pamodāmies agri vietējā Volosovas viesnīcā (Ļeņingradas apgabals), lai jau 6:00 brokastis paēstu un dotos uz lauku.



Prognozi jau nekādu labu nesolīja, bet bijām gatavi vismaz stundiņu palidot, kamēr (vismaz vizuāli) šķita, ka laiks ir lidojams. Saņemot zvanu no organizatoriem par to, ka lidojumu šodien nebūs, jo prognozē - lietus, atcerējos frāzi no episkās Hazanova uzstāšanās: “В деревне Гадюкино опять идут дожди”. Kurš to neredzēja, lūk šeit ir: https://www.youtube.com/watch?v=dAQUSkyKJWs&list=RDdAQUSkyKJWs#t=7

Koleģiāli tika pieņemts lēmums laiku miegam netērēt un doties un Sanktpēterburgu (80 km). Bijām. Izstaigājām. Pļuškas ēdām. Izmirkām. Pa ceļam no SPB ieraudzījām ceļa zīmi, kas lika pārliecināties, ka tagad mēs izbaudām visīstāko Sanktpēterburgas laiku.



Toties beidzamajā dienā sacensības notika. Min raundu skaits – 3, max – 7. Pirmos trīs, kā vietējie saka, “отпрыгали” ātri. Varbūt stundas laikā?... Viss notika ātri un koordinēti. Vējš bija spēcīgs. Vieglākos pilotus (tostarp mani) pūta nost no mērķa pat ar visu izspiesto akseli.   

Situācija uzlabojās pēc zupas šķīvja, ko organizatori bija sarūpējuši pusdienās. Rezultāti visiem dalībniekiem kļuva labāki, jautājums “что вы в суп добавили?” pilotu starpā skanēja vairākkārtīgi.

Mūsu komanda kādu laiku turējās pirmajā vietā un arī puiši ik pa laikam parādījās pirmajā trijniekā. Izlidojām visus 7 raundus, iespējams, 4 stundās. Ar pārlidojumiem sanāca vairāk un biežāk. Cīnījāmies ne pa jokam. Kurš par vietām, kurš par izdzīvošanu. Laikam jau katrs kaut ko ir iemācījies jaunu.

Sacensību noslēgumā bija arī neobligātais superfināls. Iespējams, arī LV sačos vajadzētu kaut ko līdzīgu? Ideja – sacenšas (piezemēšanās precizitātē) pāros. Labākais rezultāts šajā pārī virzās tālāk uz fināla 1/8 un tā līdz finālam. Uzvarētājs saņem bezmaksas vinčošanās iespēju gada garumā.

Kopsummā - pasākums izdevies un visi ir apmierināti. Punkts.

 

VIDEO:

https://vk.com/videos32896057?z=video32896057_456239282%2Fpl_32896057_-2
https://www.youtube.com/watch?v=THzdqpQIdt4

SPB Diānas apraksta foto 3
SPB foto 1 16
SPB dienasgramata 2017 APR
Made by kalichava