SIV kursi 2012

Jau 7. gadu notiks SIV kursi. Šogad tie notiks Igaunijā sadarbībā ar Aerosport komandu. Datumi 4. - 10.jūnijs. Igaunija,

Starptautiski lietotais „SIV” saīsinājums nozīmē „Simulation d’Incident en Vol” (franču valodā). Vienkāršā tulkojumā tas nozīmē: Negadījumu Simulācija Lidojumā.

Vislabākā iespēja apgūt nestabilās situācijas gaisā ir apmeklējot SIV kursus, kurus vada pieredzējuši SIV instruktori. Šajos kursos ir iespējams saprast paraplāna uzvedību nestabilās situācijās un apgūt precīzu un korektu spārna kontroli nestabilajās situācijās. Tas tiek apgūts strauji progresējot no vienkāršākajiem manevriem līdz sarežģītākajiem.

SIV kursi notiek virs ūdens, ar glābšanas vestēm, instruktora pavadījumā sazinoties pa rāciju un izmantojot atbalsta laivu.

 

SIV kursu mērķis ir iemācīt paraplāna kontrolēšanas iespējas un uzzināt tā uzvedības robežas. Kādas ir sajūtas, kad paraplāns kļūst nestabils un kā korekti rīkoties šādās situācijās. Kā arī saprast, kad situācija ir kļuvusi bezcerīga un ir nepieciešams izmantot rezerves izpletni.

Kursos tiks apgūtas šādas situācijas:

 

- Frontālā sakļaušanās

- Asimetriskā sakļaušanās < 50 % Labā, kreisā puse. (var atkārtot ar dažādām piekares regulācijām).

- Asimetriskā sakļaušanās > 50 % Labā, kreisā puse.

- B-stall

- Vingovers

- Dziļā spirāle

- Full Stall robežas meklēšana

- Full Stall

- Negatīvā rotācija

- Rezerves izpletņa izmantošana

 

 


SIV 2007, part 1 44
Paragliding SIV Latvia 2010
Komentāri: 4
    Made by kalichava