Prom no krīzes uz Bassano del Grappa!

Ilmārs un Robcix ziņo no Itālijas.

Nu jau 60h kā esam prom no krīzes ... šeit tādas vienkārši nav vai arī vietējo sliktās angļu valodas dēļ un bezmaksas WiFi nepieejamības dēļ, mēs līdz viņai netiekam ... Mums nav arī nekādu ziņu kā iet ekonomiskās krīzes glābšanas teātra galvenajiem aktieriem un kādas izmaiņas šajā seriāla scenārijā atkal notikušas – šoreiz lai tā arī paliek! ;-)

Kopš vakardienas plkst. 12.00 es ar Ilmāru esam ieradušies Bassano, lai atkal slīpētu un atkārtotu katru gadu krāto pieredzi lidojumiem kalnos. Pēc 30 pie stūres pavadītām stundām vakar vienīgā doma, kas mūs nodarbināja ierodoties šeit bija ... braukt kalnā, lai, kamēr vēl tiek tīrīts mūsu apartaments, paķertu termāļus, kas acīmredzami bija apsēduši vietējo kalnu. Vismaz spriežot pēc lupatu bara gaisā, kas tobrīd karājās zem tumšajiem mākoņiem, tādi tur bija rodami. Protams, pirms tam vēl sākuma vizīte vietējā airparkā, visas formalitātes, nauda turp/informācija un papīri šurp un devāmies mazliet iesildīt spārnus. Ilmāram kā vienmēr izdevās labi parādīt visiem, ka lidošanas kvalitāti uzlabo ne tikai jauns un advancēts spārns, bet gan tā „blīve iekarē” un viņš visnotaļ pārliecinoši startējot mazliet pēc manis, „nokarājās” gaisā daudz ilgāk par visiem apmēram vienlaicīgi un arī pēc tam startējušajiem pilotiem. Lidojumu vakaru priekšlaicīgi pārtrauca no Itālijas zemienes atskrējušais lietus/negaisa mākonis, kuru visi piloti, kas tobrīd atradās gaisā, sasveicināja ar nepārprotami priecīgām un enerģiskām spirālēm/ B rindu vilkšanām un lielākām vai mazākām ausīm. Līdz ar pirmajām lielajām lietus lāsēm visi bija zemē un izklīda, kur nu kurais. Mēs savukārt mierīgi iekārtojāmies apartamentā, pabraukājām iepazīt vietējo apkārtni un beidzot arī iepirkām visu nepieciešamo laika nosišanai, kā arī enerģijas uzņemšanai uz zemes.

Šodien bija tā diena, kad diemžēl prognoze piepildījās un visu dienu ir nomācies, mazliet līst un vienīgais, ar ko var sevi nodarbināt, tas ir bezgalīgi gulēt, skatīties filmas, ēst utt. Šķiet, mums tas diezgan labi arī izdodas! ;-)

Cik noprotu no saņemtajām sms un zvaniem, šodien kāda daļa taisījās uz Jūrkalni, kā arī daži domā atkal uzjaukt 2.5% maisījumu un izkūpināt gaisā pāris stundu laikā. Lai arī kādi plāni, sūtam sveicienus visiem mājās palikušajiem un novēlam arī jums labu laiku, izdevušos lidojumus un jauki pavadītu laiku gaisā. Ņemot vērā interneta (ne)pieejamību, nevaru solīt ielikt kādā brīdī kādu bildi, bet vēl kādu rakstiņu gan jau sadomāsim, kad būs beidzot arī kādi lidojumi par ko rakstīt.

 

P.S. Ilmārs sazvanoties ar mājām uzzināja, ka esam tajā Itālijas reģionā, kurā tiek taisīta grappa (tādēļ arī nosaukums šai vietai - Bassano del Grappa). Ja prognoze piemānīs un rīt/parīt nesāksies lielās termāļu medības, nekas neatliks kā atbalstīt Ilmāru šo tūrisma objektu uzmeklēšanā. Cerams, nevajadzēs ... ;-)


Komentāri: 4
    Made by kalichava