Pasaules slaloma čempionāta rūgtā maizīte...

Par notikumiem 2.pasaules slaloma čempionātā un ar to saistītajām lietām tālāk.

 Pēdējais rīts

 Īsumā  - visi, kas draudzīgi devāmies skatīties (Inese arī piedalīties kā organizatoru palīgs) šī gada pasaules slaloma čempionātu Polijā, esam veiksmīgi atgriezušies un aklimatizējoties darbā, lēnām cīnamies ar uzkrāto miega badu. Esam izbaudījuši lieliski un ļoti augstā līmenī noorganizētos sporta svētkus. Laikapstākļi visus dalībniekus arī varētu teikt, ka lutināja – bija gan agrie/vēsie/miglainie rīti, gan maigie/siltie/siltas saules pielietie vakari. Tiem, kas kaut cik pabraukājuši pa sacensībām pat tepat lokāli, ļoti labi saprot kādas cīņas ar savu ķermeni bija jāizcīna pat nepiedaloties sacensībās, kad vairākus rītus briefings lidlaukā bija 4 vai 5 no rīta un tad uzreiz lidojumi. Dalībniekiem tas manuprāt ir vēl viens ļoti būtisks pārbaudījums.

 Visu gaišo, pozitīvo un skaisto, kas tika pieredzēts tajās pāris dienās, traģiskā veidā apgrieza ar kājām gaisā mūsu drauga un Lietuvas komandas pilota Rolandas Sakalauskas nāve. Izcīnījies un pēdējā brīdī pa adatas aci ticis Pasaules čempionātā starp 16 labākajiem, kas startēja tālāk izslēgšanas lidojumos, viņš Sestdienas rītā savā lidojumā par 8 vietu, mūsu acu priekšā pieļāva kļūdu, ko viņš šoreiz vairs nespēja labot un arī mediķu cīņa gandrīz 1.5h garumā par viņa atgriešanos pie mums beidzās neveiksmīgi…. mēs esam zaudējuši vēl vienu lielu, spēcīgu un arkārtīgi dzīvespriecīgu personību… bet mājās kāds ir zaudējis tēvu, vīru...
Nav īsti iespējams ar vārdiem to aprakstīt, ko juta visi klātesošie, visi komandas biedri,  pārējie sacensību dalībnieki līdz pat pēdējam brīdim turot īkšķus, cerot uz brīnumu. Tomēr 04.07.2015 plkst. 08:09 sacensību centrā karogi tika nolaisti pusmastā - Rolandas bija devies savā pēdējā lidojumā.

FRA komandas līdzjūtība.
 
Mēs tagad Rolandas vairs neatgriezīsim, dzīve turpināsies, mēs visi vēl lidosim daudz un ilgi. Es šo domāju rakstīt ar mērķi uzrunāt jūs visus lidot atbildīgi un droši, nevis ar mērķi iebiedēt cilvēkus lidot. Visas šīs dienas kopš notikuma, visi kas vairāk vai mazāk bijām tajā iesaistīti, savā starpā esam komunicējuši par to būtisko, kā šāds gadījums mums liek aizdomāties par mūsu kopīgā sporta nākotni. Iezīmējas diezgan skaidra it kā mazu notikumu ķēdīte, kas beigās sarindojās šādā lielā traģēdijā. Mūsu sportā risku pilnībā mēs nekad nevarēsim izslēgt, tomēr mēs varam rīkoties atbilstoši labākajai praksei un pieredzei, lai šādu negadījumu varbūtību pēc iespējas samazinātu līdz minimumam.

Šajā sakarā esam nolēmuši 11.-12.jūlijā Cēsīs paredzēto 1.Latvijas paramotoru slaloma čempionātu organizēt vairs ne kā sacensības, bet gan kā brīva formāta visu pilotu tikšanos. Skatoties pēc laikapstākļiem, varēsim veikt lidojumus, varēsim salikt pilonus, varēsim apmainīties ar pēdējiem jaunumiem, ziņām, apskatīt jaunākās tehnikas vienības utt. Tomēr šoreiz skaistais čempionāta kauss netiks izspēlēts!
Esam iecerējuši veidot diskusijas par lidojumu drošību, pilonu sacensību specifiku, fizisko un psiholoģisko pilotu sagatavotību.
Savu dalību ir apstiprinājis arī vairākkārtējais pasaules čempions dažādās disciplīnās tandēmu traiku klasē (PL2) Kirils Ekimovs, kas būs ar mums, būs gatavs dalīties savā pieredzē, atbildēt uz jautājumiem, izrādīt savu tehniku un pēc iespējas arī veikt kādus demo lidojumus.

Lūdzu jūs visus nenovērsties no ieplānoto sacensību formāta maiņas, bet izmantot šīs divas ieplānotās dienas, lai kopā ar sev līdzīgi domājošajiem, dalītos savā pieredzē, uzdotu visus jautājumus un palīdzētu visiem kopā attīstīt šo mūsu aizraušanos ar lidošanu.

Vēl lūdzu katru no jums apdomāt un savu iespēju robežās sniegt palīdzību Rolandas ģimenei. Šobrī lietuvieši ir visu saorganizējuši, lai rītdien varētu atvadīties no Rolandas, tomēr viņi paši ļoti pārdzīvo un saprot, cik tālāk grūti ikdienā būs tieši viņa ģimenei. Šobrīd esam vienojušies ar Inesi, ka viņa uzņemsies apkopot pie sevis Latvijas pilotu ziedojumus, ko tālāk nodosim Rolandas sievai personīgi.

Rekvizīti:
Inese Šubēvica
Swedbank konts LV69HABA0551002284289
Maksājumā lūdzam norādīt: Rolandas ģimenei

Lidojiet atbildīgi un tiekamies Cēsīs!
Rolandas 4
Komentāri: 10
    Made by kalichava