Paragliding Accuracy World Cup (FAI2) - Flights

Likās ka mazos vieglos indonēziešus, kas apvienojās zem komandas Garuda, aizpūtīs bez paraplāna, tādēļ lietuvieši izpaudās pavisam sev netipiski.....

Pēc iesildošās dienas un ceļošanas pārbaudījumiem, Laika vecis sarauca pieri - 1.sacensību dienā pūta stiprs ziemelis un putināja, šoziem tik ierastajā veidā. Likās ka mazos vieglos indonēziešus, kas apvienojās zem komandas Garuda, aizpūtīs bez paraplāna, tādēļ lietuvieši izpaudās pavisam sev netipiski un lidojumus atcēla uz 2. dienu. Parasti pūš vai nepūš, bet \"braļukas\" vienmēr lido. Šoreiz FAI 2 klase ievieš savus standartus.

Indonēziešu bija daudz - mazi, smaidīgi, aktīvi, labi lido un pārsteidzoši labi turēja -5 -10 grādu salu un vēju. Gan meitenes gan zēni. Liekas neticami, jo Indonēzijā videjā gada temperatūra ir 26°-28°C plusā. Ne velti indonēzieši ir izveicīgi - Indonēzija atrodas ģeoloģiski aktīvā zonā Klusā Okeāna Uguns Riņķī, kur darbojas vulkāni un zemes garoza mainās nepārtraukti, nākas sadzīvot ar kalnainu apvidu un 400 vulkāniem, no kuriem 150 ir aktīvi, gadās pa kādai zemestrīcai vai cunami, salas klātas ar ekvatoriāliem mūža mežiem ar visiem to iemītniekiem un nākas turēt topiskos negaisus un daudz nokrišņu. Mazi viņi ir laikam tādēļ, lai labi pārvietotos pa džungļiem un tā kā demogrāfiski tur viss ir kārtībā, uz katru kvadrātkilometru jau ir 137 cilvēki (Latvijā ir 35), viņi varbūt evolucionēs un kļūs vēl mazāki, lai satilptu daudzajās zaļajās paradīzes salās, kur pateicoties ekvatoriālajam klimatam virmo daudz dzīvības. Indonēzija ir salu lielvalsts ar 17 508 salām, atrodas tieši uz ekvatora. Labi lido laikam tādēļ, ka tur ir kalni (katram paraplanieristam pa vulkānam) un no 8:00 rītā līdz 20:00 vakarā darbojas silts un rāms okeāna dinamiks - visu gadu.

Atgriežoties ledainajā ZA Eiropā, scensības, kā jau sapartāt bija starptautiskas un sabraukuši bija vairāk kā 60 pilotu no random Eiropas valstīm. 2.dienu pavadījām dodoties uz daudzajiem ātrajiem brīfingiem, lai noskaidrotu ka šodien nelidosim. Tad nu pastaigas pa dienu un nakti Trakai, pirts, sarunas, kopīga ēst gatavošana, kārtis (spēlējām daudz un dikti).

Tā pavadījām diennakti un 3.dienā Laika vecis sagura pūst un bērt to sniegu. Ilgi nedomājot, sacensības sākās un visi paspēja pa 1 reizei nostartēt, līdz atkal Laika vecis attapās un dāvāja brāzmainu aukstu ziemeli ar sniegpārslu deju par prieku sabraukušajiem tuvajiem un talajiem viesiem. 2 raunds bija saraustīts daudzos gabaliņos, jo ik pa laikam vējš pārsniedza (brāzmains virs 7m/s) paraplāna iespējas lidot sev paredzētajā virzienā un saglabāt spārnam līdzīgu formu. Tiem kam izdevās nostartēt, daļa jau laidās uz mērķi atmuguriski, mājot ar \"ausīm\", puse kliedza pēc restarta un daļa netika pat mēģīnāt lidot atmuguriski. Dažs labs igaunis, paspēja 4 rezes pārstartēt.

Tā nu 2.raunds pat nenoslēdzās. Organizatoru un gudrie FAI tiesneši sacensības apturēja un aicināja visus uz Trakai pili, kur mūs uzrunāja pats Trakai vadonis, tērpies kažokādās un nolasīja godājamu runu. Trakai mērs arī ieradās un paziņoja ka mēs visi esam uzvarētāji. Par ko pirmās vietas pasmaidīja. Dziedāja, dejoja lietuviešu daiļavas un uztājās tradicionālā deju grupa no Trakai. Patiešām lietuviešiem patīk svētki, paldies par to. Skaists noslēgums izgaismotā viduslaiku pilī, vizuļojot ledus kristāliņiem no tumšajām ziemīgajām debesīm.

Apsveicam kopvērtējuma uzvarētājus! 1 vietu paņēma lietuvietis, 2.vieta Tomas Lednik (Čehija), 3.vieta indonēzijas pilotam. 1. vietai tika pat 500 eur balvā. Atlika vienā lidojumā uzsist pa disku centrā un esi uzvarētājs pasaules kausa posmā, ko Miša sadraudzībā ar \"ziemeļu turbuli\" izlēma atlik uz nākamo gadu :)

Visiem jauku nedēļu!
Paragliding Accuracy World Cup (FAI2) 104
Komentāri: 11
    Made by kalichava