Mindaugas Cup 2014 - Karlsoniem sacensības Lietuvā. REZULTĀTI!

Lietuviešu piloti aicina piedalīties ikgadējās slaloma sacensībās šajā nedēļas nogalē.

Lietuviešu piloti aicina piedalīties ikgadējās slaloma sacensībās šajā nedēļas nogalē. Dziļā naktī no Sestdienas uz Svētdienu komanda ir atgriezusies no sacensībām. Bija jautri, skaisti, aizraujoši, karsti un interesanti.

Galu galā sanāca patīkams pārsteigums sev, jo kā vienmēr braucām uz sacensībām trenēties, ne cīnīties par vietām, bet rezultātā lietuviešu kolēģi nāca klāt un teica atzinīgus vārdus par mūsu rezultātiem un izrādīto konkurenci. Sacensības norisinājās pēc tādiem pat principiem un izspēles kārtības, kā pagājušogad pirmais pasaules slaloma čempionāts paramotoriem Francijā:

* Dienas laikā notiek priekšsacīkstes, kurās piedalās visi dalībnieki un visi dalībnieki lido katru uzdevumu divas reizes pēc kārtas (uzreiz). (Priekšacīkstēs bija sagatavoti 6 uzdevumi, katrs jālido 2 reizes = 12 lidojumi).

* Punkti tiek piešķirti vienkārši pēc iegūtās vietas attiecīgajā lidojumā salīdzinot laiku pret citiem pilotiem - 1.vietai - 1p., 2.vietai - 2p., 3.vietai - 3p. utt. līdz pēdējam rezultātam.

* Ja pilots nav veicis konkrēto uzdevumu pareizi, vai izstājās, konkrētajā uzdevumā viņš saņēma tā uzdevuma sliktāko rezultātu, bet var turpināt sacensības ar nākošo uzdevumu.

* Pēc noteikta izlidoto uzdevumu skaita, saskaita rezultātu un 8 labākie (kam ir mazākā punktu summa no priekšsacīkstēm) tiek tālāk uz izslēgšanas sacensībām - tiek aizvadītas atsevišķas lidojumu kārtas un katrā nākošajā kārtā dalībnieku skaits samazinās uz pusi. Tādā veidā labākie 8 dalībnieki lido nākošo uzdevumu, no tiem četri labākie tiek nākošajā kārtā, pārējie četri izstājas.

Tālāk atkal nākošais uzdevums un no atlikušajiem 4iem, 2 labākie tiek finālā. Finālā abi atlikušie startē vienlaicīgi un par čempionu kļūst vienkārši ātrākais tai pēdējā uzdevumā. Jāatzīst, ka šāda formāta izspēle ļauj saglabāt intrigu un iespēja cīnīties par godalgotu vietu līdz pēdējam mirklim, jo, ja esi dienas laikā ticis 8niekā, nav svarīgs tavs rezultāts, kurš tieši tu esi ticis 8niekā (pirmais vai 8ais) un kādi tev bijuši rezultāti visos iepriekšējos uzdevumos - ja vari labi nostartēt pēc tam izslēgšanas sacensībās, tad ir visas iespējas vēl uzvarēt.

Tiešs piemērs ar mūsu Yeti Chanu, kurš pirmajā uzdevumā, otrajā lidojumā sajauca viena pilona aplidošanas virzienu un saņēma sliktāko punktu skaitu, tomēr tālāk startējot pārliecinoši stabili un precīzi, aizkapājās līdz pat izslēgšanas sacensību otrajai kārtai (bija starp 4 labākajiem, kas cīnījās par tikšanu finālā). Tāpat 8niekā tikām arī mēs ar Ati, tomēr pirmo izslēgšanas kārtu pārvarēja tikai Yetijs.

Nezin kā, bet sacensībās starp 20 pilotiem esam aizņēmuši sekojošas vietas aiz goda pjedestāla (tagad oficiālie rez.):
1. Aivaras Akramas
2. Sauliukas Kavaliukas
3. Dmitryj Aneicik
4. Krišjānis Sietiņš
5. Mantas Sakaitis
6. Roberts Onkelis
7. Atis Garklāvs
....
12. Artis Treikmanis

Bija forši un protams ļoti vērtīgi pašu pilotu pieredzei! Tiekamies nu jau tuvākajās slaloma sacensībās - Jēkabpils Kauss 2014, kas notiks 21.jūnijā!
Mindaugas Cup 2014 6
Komentāri: 11
    Made by kalichava