Lidojums ar gulbjiem - uzaicinājums lidotājiem, dabas mīļiem un īpašs piedāvājums paramotoristiem !

Oktobra vidū caur Latviju ar paramotoru lidos (traka) angļu dāma, kura vēlas pievērst Eiropas un pasaules uzmanību straujai konkrētas sugas gulbju sarukšanai.

Stāsta īsā versija ir sekojoša: Dabas pētnieki ir secinājuši, ka gulbju suga  - Mazais gulbis, jeb liekās, ka arī saukts mazais Ziemeļu gulbis (angl - Bewick's swan ; lat - Cygnus bewickii) dramatiski samazinās. Tā nu kāda angļu lēdija , kura ir gan dabas pētniece, gan paramotoriste, mēģinās ar savu nenormāli garo para-moto lidojumu vērst eiropiešu un kazi - pasaules uzmanību šai gulbju likstai. Lidojums paredzēts visa gulbju migrācijas ceļa garumā no NovajaZemļa (nejaukt ar Mārupes jaunajiem ciematiem !) līdz Plimutai Anglijā. Kopā ~7000km... Un ne vasaras vidū... 

Te pilnā versija:

https://www.flightoftheswans.org/

Mēs visi esam laipni aicināti piedalīties šai grandiozajā pasākumā ar sekojošām lietām:
1. Palīdzēt maršruta plānošanā caur Latviju;
Aptuvenā maršruta karte šeit:
https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1VV9ZaJZI0gg-6o0XWfow1eLUoHM
Resp. viņa ielidos no Igaunijas apm. starp Ainažiem un Rūjienu un dosies uz Lubānas ezeru, kur ir šo gulbju apmešanās vieta. Tālāk paredzēts lidot līdz Engures ezeram (Pa Jelgavas pusi apkārt Rīgai) No Engures varbūt līdz Kolkai, vai uzreiz uz Lietuvas pusi. Ideālā variantā varbūt gar mūsu mīļo Jūrkalnīti un ievērojot CAA zonas, Lietuvas virzienā. Interesē šajā maršrutā labas starta vietas, interesanti apskates objekti no gaisa vai zemes.
2. Naktsmītņu piedāvāšanā (viniem nepietiek naudas viesnīcām). Parēķiniet paši cik patīkami varētu būt pēc ~4 vai vairāk stundu lidojuma pāris grādu temperatūrā, līst teltī... brrr. 
Tātas interesē nakšņošanas vietas iepriekš minētajā maršrutā. Komanda ir paliela - ap 12 cilvēku, viņi esot gatavi nakšņot teltīs, bet ja būtu iespējama silta duša un nojume, tad jauki. Ja grīda siltā telpā  - ideāli ! Vienu nakšņošanu piedāvāju pie sevis Baldonē.
3. Ja kādam ir paziņas dabas draugi, PR darboņi, vēlams padot ziņu, jo viņas ciešanas salstot paramotorā attaisnosies, ja pēc iespējas plašāka sabiedrības daļa uzzinās par šo gulbju izmiršanu. Es gan saprotu, ka mūsu zeme nav pie vainas, jo gulbja fileju nevar atrast pat smalkākajos Latvijas restorānos un grupa Pērkons šai problēmai pievērsās jau gadus 25 atpakaļ, bet vienalga - atbalstīsim !
4. Saldajai maizei - lūdzu piesakieties, kurš vēlas lidot kopā ar viņu ! Nav jālido viss Latvijas maršruts. Var gabaliņu, var sagaidīt gaisā un pavadīt kādu gabaliņu. Var arī sagaidīt uz zemes ar tasi kūpošas tējas. Pats centīšos lidot iespēju robežās.
5. Visbeidzot var arī viņu atbalstīt finansiāli - skatiet mājas lapā.
Vai vienkārši pie kompja koleģiāli klabināt zobus... 

Ir noskaidrojies, ka Latvijā viņa būs apm.14.oktobrī. Latvijā viņa varētu pavadīt dažas dienas. 15.oktobrī viņa plāno būt pie Lubānas ezera.
Viņi kaut ko raksta par lidošanu ~8 stundas dienā, bet norakstu to savu valodas nezināšanu... Neizklausās ticami, ja vien nav kombinezonu no Feliksa aizņēmusies... Protams var gadīties, ka uznāk lietus, brāzmains vējš un lidošana atkrīt. Tad  noteikti vakarēšana pie tējas u.t.t.

Galvenais dodiet ziņu, kurš vēlas JEBKĀDĀ veidā piedalīties. Varbūt ir arī kādas izdejas, kuras neesmu iedomājies - izpaudieties !

Tā ir sanācis, ka esmu Latvijas koordinators lidošanas jautājumā.

Normans
t 29529702



Komentāri: 3
    Made by kalichava