Lidojuma plāns: Rīga-Sigulda-Rīga

Pirmdienas rītā laikapstākļu prognoze rādīja, ka vakarā būs.....

.... mierīgs gaiss, ar vēja virzienu līdz plkst. 19:00 uz austrumiem, bet pēc 19:00 vējš iegriežas gandrīz uz rietumiem. Tātad WinGuru pats pateica priekšā, ka šī vakara lidojuma plāns ir Rīga-Sigulda-Rīga.

Es un Krišs 17:00 bijām jau pļavā. Īsi pēc 17:00 bijām gaisā ar uzstādītu mērķi - Sigulda. Pa ceļam uz Siguldu bija mazi termālīši. Vienā vietā, laikam pie Garkalnes viadukta, dabūju pat termāli, ka no 250m uzgriezu uz 450m ar izslēgtu motoru.

Krišam vairāk gribējās lidot virs dzelzceļa sliedēm, tad arī "džasījām" virs sliedēm. Šķērsojām Inčukalnu, Egļupi, Aerodium un nu bijām klāt Siguldā pēc 1h 30min lidojuma. Aizlidojām līdz Turaidas pilij un atpakaļ uz Siguldas centru. Zināms, ka Sigulda ir augstāk par Rīgu un variks tieši to arī rādīja, ka ir kādi 100m augstums, bet zeme labi ja 30m augstumā. Atcerējos Mārtiņa joku par "Cieto Riekstu", kur sliktie sagrozīja altimetru lidmašīnai! :D:D

Man benzīnbāka nav no lielākajām un motors ar mazliet rijīgs, tātad Siguldā degviela jau gāja uz beigām - vajag uztankoties. Lieta darīta, ar Krišu nolaidāmies Siguldā pie Lukoila, apēdām pa Snickeram, es ielēju degvielu un atpakaļ gaisā, lai lidotu uz mājām.

Man gribējās lidot virs šosejas, nu tad atpakaļceļā lidojām gar šoseju, dažbrīd palidojot gan uz vienu, gan uz otru pusi, izpētot apkārtni. Pēc tam uzņēmām kādus 300m un lidojām taisni uz mūsu pļavu.

Gaiss bija absolūti mierīgs, saulīte jau rietēja un bija viegla krēsla. Līdz mūsu gala punktam bija vēl kādi 20km. Biju saguris pēc darba dienas un garā pārlidojuma, tāpēc noregulēju visus verķus, lai lidotu nemainīgā augstumā tieši taisni uz pļavu un mazliet pagulēju, ik pa brīdim atverot acis un paskatoties vai neesmu novirzījies no kursa.

Atlidojot, uzreiz nosēdos. Krišs, atlidojot, virs pļavas pataisīja pigorus, saucot pa rajonu skaļi juhuu juhuu. No malas nezinātājs varētu padomāt, ka džekiņš kaut ko salietojies, bet man likās, ka viņš vienkārši bija priecīgs par izdevušos lidojumu un atgriešanos mājās. Kaut arī kas zin, kādas sēnes pa ceļam gaisā saēdies - blakus jau nestāvēju visu laiku! :D Būtībā pēc šī lidojuma jutos vienkārši un īsi - laimīgs.

Lidojums kā pasakā, kuru visdrīzāk atcerēšos visu mūžu, līdzīgi, kā pagājušā gada vienu "pasaku" lidojumu Jūrkalnē, kad es, Krišs un Katrīna lidojām gandrīz 4h gar visu stāvkrastu no Zaķiem līdz Ulmalei un vēl tālāk uz Pāvilostu, kur jau beidzās stāvkrasts un kur turējāmies tikai uz koku radīto dinamiku, pie tam visu ceļu runājot pa rācijām par lidojumiem, par dzīvi utt.

IR LIDOJUMI, KURUS NEKAD NEAIZMIRSTI.

Kriša maršruts:

http://paramotors.xcontest.org/world/en/flights/detail:krisjanis.sietins/10.5.2010/15:00

http://paramotors.xcontest.org/world/en/flights/detail:krisjanis.sietins/10.5.2010/17:18

Dzintara maršruts:

http://paramotors.xcontest.org/world/en/flights/detail:Dzintars/10.5.2010/15:01

http://paramotors.xcontest.org/world/en/flights/detail:Dzintars/10.5.2010/17:20


Rīga-Sigulda-Rīga 50
Komentāri: 14
    Made by kalichava