Izziņa, izaugsme, pieredze

“Enerģijas pamatprincips: tā nespēj būt statiska, tai ir jākustas. Kustība ir tās daba.”

 

Izziņa, izaugsme, pieredze

 

Ošo

Lieli kalni, itkā nesasniedzamas tālas kalnu grēdas vienā pusē, dūmakā tītas līdzenumu tāles otrā pusē. Mēs esam pa vidu. Kā jūs jau ziniet šeit ir viena no labākajām XC lidojumu vietām pasaulē. Šeit ir vērts pakavēties vismaz mēnesi, jo lidojamas ir visas dienas pēc kārtas ar retiem izņēmumiem un tas atkārtojas gadu no gada. Šeit lidojuma prasmes aug griezdamies! Un Saule....

Izziņa, izaugsme. Atgriežoties šeit pēc gada, saprotam, ka esam gatavi kaut kam vairāk un pagājušā gada sasniegumi ir jau tikai vidējs iesildīšanās aplis. Sasniegtie 80km pagājušā gadā likās tālu un pat grūti. Šogad tālu un grūti liekas dubulta deva 160km, jo tiem vajag jau 6 stundas, turklāt 60-80km jau ir dienas norma tiem kas dzīvo XC realitātē. Kristalizējas termāļu būtība un skaidrojas ātrākie ceļi pār grēdām un ielejām. Top skaidrs kuros brīžos ir vispār vērts veikt pagriezienu vai vienkārši turpināt lidot taisni, jo katrs pagrieziens, svara pārliciens, pievilktā bremze vai pagrieziena rādiusa izmaiņa rada lielas izmaiņas tālākajā maršrutā. Tas ir kā “taureņa efekts” - mazākā darbība rada lielas izmaiņas vēlāk. Tā pat kā šahā - svarīgs ir katrs gājiens, pieļaujot kļūdu, tiek zaudēts laiks un pozīcija. Tu redzi apstākļus un tavs uzdevums ir laika un 3D telpā pārvietoties tā, lai katra mazākā ķermeņa kustība ir nepārtraukta virzība uz mērķi. Noliec mērķi un dodies, bet esi atbildīgs. Brīžiem domāt ir lieki, tas rada saspringumu, ļaujies virzībai uz mērķi. Nešaubies gari, sper soli, jo tikai tā varēsi izzināt vai tas ir pareizais.

Intelekts prasa laiku, un, kamēr tu visu apsver, apceri, apdomā, - tava iespēja ir jau prom. Dzīve tevi negaidīs. Tā ir jādzīvo nekavējoties.

Ošo

Pieredze. Katra diena nes savas atklāsmes. Pateicos par to! Soli pa solim lidojums kļūst par būšanu arvien omulīgākā gaisotnē - ķermenis pilotē automātiski un prāts neuzdod vairs stulbus jautājumus: Kapēc mēs lidojam te nevis tur? Varbūt tur ir labāks termālis? Kā mēs tiksim mājās laikā? Cikos startēt? Uz kuru pusi griezties? Kapēc...? Ļauju ķermenim lidot, lai to vada intuīcija. Prāts domā kantaini un par daudz šaubās, tādēl, lai bauda skatus un skaita savas miljons loģiskās iespējas, kā pasažieris aviolainerī aiz iluminatora, sapņodams par to ko darīs kad nolaidīsies.

"Intuīcija ir tikai spogulis. Tā nerada, tā tikai atspoguļo. Tā atspoguļo to, kas jau pastāv"

Ošo

Vesels mēnesis ir pietiekams laiks, lai novērotu kā mainās laikapstākļi. Katru dienu saules spīdēšanas laiks saīsinās - starts ar katru dienu vēlāks un janolaižas agrāk. Šobrīd termāļu laiks no A-Z ir tikai 4,5 stundas. Ja vēlies izlidot dienu pilnvērtīgi un tālu, startē ar pirmo termāli un nolaidies jau ar saulrietu.

Mūsu gaisa atklāsmju ģeofrāfiju salīdzinājumā ar citu lidoņu vēsturiski valstiskajiem veidojumiem var redzēt šeit:

http://www.xcontest.org/world/en/ranking-pg-national-teams/

Patīkamu dienu vēlot,

Krišjānis

 


Izziņa, izaugsme, pieredze 169
Komentāri: 14
    Made by kalichava