Baldone Challenge jeb kā ielidot AR SEJU SIEVAS PUPOS!

Šīs nedēļas nogalē (1.un 2.jūnijs) Baldonē norisinājās pirmais no šīs vasaras Challenge sacensību pasākumiem.

Baldone Challenge jeb kā ielidot AR SEJU SIEVAS PUPOS!

 Visaktīvāk tika pārstāvēta Vidzeme:

Cēsis (Atis);

Cesvaine (Māris);

Piņķi (Robčix);

Valdis Brokāns no...( sorry Valdi, nezinu, kur īsti Tu dzīvo),

Burtnieki (Valters)

un vietējie no Baldones (Jānis un Normans)

Kā aktīvi līdzjutēji piedalījās Ieva un Rūsiņš no Sabiles, Māris Aleksandrovičs no Salaspils un Raivo no tuvējām garāžām + vietējais fotokorespondents un daži neatkarīgie skatītāji.

 Normans bija ieplānojis gan tuvus, gan tālus (ap 40km) lidojumus, kā arī dažādas citas aktivitātes. Visvarāk pievīla laika prognoze, kura sestdien soīja stipru brāzmainu vēju, kāds arī dabā bija. Sacensību dalībnieki dienu pavadīja skatoties pamācošus para-moto-video un ietestējot Jāņa un Martas Elstu jauno ērto dīvānu viņu jaunajā dzīvesvietā. Ap plkst 21:00 vējš sāka „aplūzt” un piloti devās uz starta vietu, lai novērtētu vai laiks jau ir lidojams. Normans un Jānis Elsts pacēlās gaisā, bet vērtējums bija „nav īsti lidojams”, kas izpaudās, ka piezemēšanās brīdī Normans gandrīz uz savas mašīnas sāniem uzlīmēja sevi... Taču ap 22:00 turbulence beidzās un vairāki piloti aplidoja Baldones apkārtni, taču bez sacensību uzdevumiem, jo bija jau vēls. Vislielāko līdzjūtību izsakām Mārim, kurš braucis no pašas Cesvaines, taču nevienlīdzīgā cīņā starp karbona propu un starta laukuma velēnām ar 0:1 uzvarēja velēnas. Vakars pagāja veselīgā gaisotnē sarunās ar Kapteini Morganu par paramotora īpatnībām.

 Neskatoties uz Morgana neveselīgo attieksmi pret nopietnām sacensībām (viņš mūs gulēt palaida ap 2:00) jau ap 6.30 no migas izdevās izvilkt pat Robčiku (kurš tā īsti pamodās tikai lidojuma otrajā stundā). Rīts izskatījās mierīgāks kā solīja laika prognoze, taču pirms starta visi piloti uzreiz atteicās no ~15km tālajiem kontrolpunktiem. Baldones iedzīvotāji tika pamodināti 7:30, kad visa armāda iedarbināja dzinējus. Piloti devās lidojumā, lai pārlidotu foto-kontrolpunktus, saskaitītu kartē atzīmētā stārķa ligzdā olas, izlasītu ciemata veikala nosaukumu, izskaitītu baldones ceļamkrānus, nofotografētu pēc iespējas vairāk zirgus un darītu citas ērmīgas lietas. Vislielāko ievērību izpelnījās uzdevums „Atnest rapša ziedu”. Tiesnešu brīvdomāšana pieļāva versijas, ka ziedu drīkst noplūkt nolaižoties pie lauka, nopirkt vietējā puķu bodē vai vienkārši noraut zemā lidojumā. Nez kādēļ visi piloti izvēlējās tieši pēdējo, vissarežģītāko veidu. Pēc Robčika stāstītā - viņš bija tā sakoncentrējies uz zieda noraušanu, ka vienā brīdī attapies jau līdz padusēm rapša laukā. Brīnumainā kārtā Robim izdevās „izcelties”, bet Jankas mēģinājums uzpildīt bāku ar rapša eļļu beidzās „stiepienā uz mutes”. Pēc Jāņa teiktā – lidojot noraut uz mutes rapša laukā ir tik mīksti, kā IEKRIST AR SEJU STARP SIEVAS PUPIEM. Secinājums neprecētajiem pilotiem: sieviešu burvību var nobaudīt arī lidojumā - iemaucot uz acīm rapša laukā. Steidzieties izmēģināt kamēr tas vēl zied!

 Jāatzīst, ka turpmākā stunda Jānim atgādināja par ģimenes dzīves skarbo pusi: ap +25C grādu karstumā iznest motoru un spārnu no rapša lauka vidus (žadnostj fraiera pogubila...) un apmēram 10 (!!!) neveiksmīgi starti ar pilnu bāku. Par Jāni apžēlojās Valdis un nolaidās viņam palīdzēt. Par šo ļoti cēlo rīcību Valdis Brokāns saņēma 5 papildus punktus, kuri viņam kombinācijā ar visvairāk nofotogrāfētajiem zirgiem arī nesa uzvaru – ar 4 punktiem pārspējot potenciālo favorītu Robčiku, kas aizmidzis 2 stundu laikā tomēr bija paspējis aplidot visus navigācijas uzdevuma foto punktus uz kartes.

 Attiecīgi apbalvošanas ceremonijā uz pjedestāla visaugstāk stāvēja Valdis Brokāns, biškuc zemāk Roberts Onkelis un tad Valters Roms.

Paldies pilotiem, organizatoriem, skatītājiem un līdzjutējiem un uz tikšanos nākamajā posmā!

P.S. Ieva un Rūsiņš solījās nākamgad saorganizēt Kurzemes Challenge – turēsim viņus pie vārda, jo tas nozimē ka nākošgad plānojas jau 3. Challenge posmi!

P.P.S. Tiekamies jau 6. un 7.jūlijā, kad Valters mūs uzņems 2.posmā pie Burtnieka ezera!


Baldone Challenge 4
Komentāri: 5
    Made by kalichava