Aktivitātes Rumbulā 2008-marts

Šī ziema un pavasara sākums izdevies vareni lidojams. Siltais laiks ļāva regulāri lidot un pat tagad, kad uzsnidzis sniegs, viss turpinās ar vēl lielāku sparu, jo pavasaris jau tepat. Piloti rosās.

 

Ir aktīvi atsākusies skolas darbība ar nodarbībām darba dienās no pusdienlaika līdz tumsai.
Šīs nedēļas sākumā izbaudījām agros pavasara termāļus pateicoties jau saulē iesilušiem Rumbulas autotirgiem un dārziņu masīviem, kontrastā ar sniega laukiem. Gan vinčojot, gan lidojot ar motoriem - visi kas lidoja no 12-tiem līdz 15-tiem, baudīja termāļus kopā ar kaijām (šoreiz ar kaijām, kas migrē uz Getliņiem, nevis kalnu ērgļiem kā Nepālā). Iepriecinošā variometra pīkstoņa vēstīja par vienmērīgu pacēlumu +2m/s un pat uz brīdi +4m/s, ja paspēj iecentrēt šauro termāļa kodolu.
Robšiks (kas Chipsy) pirmdien nolēma nevilkt garumā un doties pirmajā distancē ar motoru. Mērķis: Rumbula - Baldone, ciemos pie radiniekiem. Ko arī veiksmīgi realizēja. No Rumbulas tas prasīja nedaudz virs stundas un aptuveni 25km nolidojuma turoties gar lielajiem ceļiem un izvairoties no lielajiem vienlaidus meža masīviem.
Kā stāsta pats Chipsy lidojums nebija nemaz tik garlaicīgs - tā kā, tā bija tā diena, kad griezām termāļus Rumbulā, tad pa ceļam izdevās sastapt tādas "parādības" kā +5m/s un -6m/s.

Atliek piebilst - žēl, ka nekontrolējamā gaisa telpa ir tik zema pie Rīgas, jo mākoņu bāze tepat pie jūras tajā dienā bija jau virs 1km, tad iekšzemē tā būtu vēl augstāka.....

Tad nu turpinājums iekšzemē!
Bet pirms tam vēl Itālijas brauciens, dienvidu Alpi - Dolomīti.

Čao!
Tiekamies!
Krisjānis


Aktivitātes Rumbulā 03/2008 22
Made by kalichava