30-31.jūlijs Piedzīvojumu sacīkstes ar motoparaplāniem 2011 - Cēsīs

Sakarā ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem, sacensības tiek pārceltas uz 30.-31.jūliju!

Jau 4. reizi Cēsīs pulcēsies m

Piedzīvojumu sacīkstes ar motoparaplāniem
“Paramotor Challenge 2011 - Vidzeme”
2011. gada 23.-24. jūlijs, Cēsis

(Leona piemiņai)

Jau 4. reizi Cēsīs pulcēsies moto paraplanieristi, lai sacenstos veiklībā un gudrībā, un protams, lai labi pavadītu laiku. 23.-24.jūlijs, Cēsis, viesu nams "Laso". Tās būs orientēšanās sacensības gaisā. Piloti dodsies atklātā distancē, lai sasniegtu nospraustos mērķus.... Šogad lidojumi ieskaitē komandās pa divi.

Šo sacensību moto ir lidošanas piedzīvojums un labi pavadīts laiks, lidojot ar motoparaplāniem. Satikt labus cilvēkus ar kopīgām interesēm.

Vieta:
Viesu nams “Laso”, Cēsis, Vidzeme, Latvija

Laiks:
2011. gada 23-24. jūlijs. Lidojamā diena tiks precizēta īsi pirms sacensībām.

Mērķi:
- Gūt lidošanas pieredzi un piedzīvojumus dodoties atklātā distancē ar paramotoru
- Attīstīt orientēšanās/piedzīvojumu lidošanas sacensību stilu ar motoparaplāniem
- Noskaidrot talantīgus/spējīgus motoparaplānu pilotus Latvijā
- Veicināt motoparaplanieristu sabiedrības izaugsmi un savstarpēju komunikāciju
- Labi pavadīt laiku

Dalībnieki:
Piedalīties var motoparaplānu piloti (gan solo, gan tandēmā, gan ar traikiem). Lidotāji, kuriem vēl nav lidošanas licences, var lidot sacensībās, ar nosacījumu, ja tos uzrauga instruktors vai motoparalāna pilots ar vismaz 3 gadu pieredzi.

Pieteikšnās:
Pieteikties līdz piektdienai: 22.jūlijs

Vēlākais var pieteikties uz vietas, pirms brīfinga, bet tad organizatori nevar garantēt karšu un kontrolkartiņu nodrošinājumu.

Organizācija:
“Paramotor Challenge 2011 - Vidzeme” organizē lidošanas skola/klubs “Adrenalīns”, Atis Garklāvs ar draugiem un viesu nams “LASO”

Ekipējums:
Par ekipējuma tehnisko stāvokli atbild pilots/sacensību dalībnieks, kas dodas distancē.
Bez minimālā paramotora lidojuma komplekta, sacensībās nepieciešamie palīglīdzekļi, lai veiktu distanci/uzdevumus ir: fotoaparāts.
Katram sacensību dalībniekam tiks dota karte ar kontrolpunktiem un leģenda (uzdevumu apraksts).
Lai veiktu uzdevumus GPS uztvērējs ir tikai rekomendējams palīglīdzeklis.
Lieti noderēs piederumu konteineris priekšā kur piestiprināt/ielikt karti u iespējams pārvadātu distancē nelielus priekšmetus.
Lieliski paraplāna un motora tehniskie parametri būs tikai pluss, nevis izšķirošais rādītājs.

Sacensību garums:
Kopējo distances garumu izvēlas pilots no 1 līdz 100 km (aptuveni)

Sacensību ilgums:
Sacensību ilgumu izvēlas pats pilots no 0 stundām līdz kontrollaika beigām. Kontrollaika ilgumu un sadalījumu nosaka tiesneši brīfingā. Aptuvenais kontrollaika garums līdz 10 stundas, kas var tikt sadalīts 2 daļās – rīta un vakara lidojumos.

Starts:
Starts atrodas pie Cēsu pilsētas, viesu namā “Laso”.
Atkarībā no laika apstākļiem būs rīta vai vakara lidojumi. Treniņu lidojumi piektdien, 22.jūlijā Nepiemērotu laika apstākļu gadījumā, starta laiks tiks pārcelts.

Finišs:
Finišs ir arī starts un atrodas pie Cēsu pilsētas, viesu namā “Laso”

Sacensība:
Katrs dalībnieks izvēlas pats cik garā un sarežģītā distancē vēlas doties.
Šogad sacensību ieskaite ir komandās pa 2! Tiks rēķināts komandas rezultāts – 2 pilotu kopējie punkti. Tā kā izvelieties pārinieku!
Sacensību distance ir jāveic pa gaisu vai ar kājām. Citu transporta līdzekļu izmantošana distancē nozīmē izstāšanos no sacensībām.

Un atceries, ka lidojam savam priekam un darām to droši. Skaisti lidojumi, labi pavadīts laiks un gandarījums par to būs lielākās uzvaras

Uzdevumi:
Pilotu galvenais uzdevums būs, iekļaujoties konkrētā laika periodā, vizuāli orientējoties teritorijā pēc kartes, nokļūt kontrolpunktos un veikt tajos paredzētos uzdevumus, par to saņemot punktu novērtējumu. Tas, kurš savāc vairāk punktu, ir sacensību uzvarētājs. Punkti tiks doti par apmeklētajiem kontrolpunktiem un veiktajiem uzdevumiem gaisā un uz zemes. Sacensībām būs kontrollaiks, kas tiks paziņots pirms sacensību sākuma. Dalībniekiem jācenšas finišēt kontrollaikā. Katram kontrolpunktam ir sava punktu vērtība (skaitlis), atkarībā no tā sarežģītības pakāpes un attāluma no starta. Piemēram, 10, 20, 30, .... punkti.
Kontrolpunktu skaitu un secību izvēlas pats pilots izejot no savas stratēģijas, iespējām un lidot prasmēm. Atsevišķos kontrolpunktos ir jānolaižas un jāveic kāds uzdevums uz zemes.
Finišējot pēc noliktā kontrollaika, dalībniekam tik ņemti nost savāktie punkti atkarībā no tā cik ilgi kavēts kontrollaiks. Katra minūte vienlīdzīga vienam punktam.

Papildus disciplīna sacensībās:
Bez lidošanas ar motoparaplānu sacensībās ir papildus uzdevumi kontrolpunktos vai startā/finišā.
Uzdevumi tiks izskaidroti brīfingā.

Tiesāšana:
Sacensības tiesā un tiesnešus izvēlas sacensību organizatori pēc saviem ieskatiem. Šogad “Paramotor Challenge 2011 – Vidzeme” galvenais tiesnesis: Inese Šubēvica.

Drošības noteikumi un atbildība:
Motoparaplāna ekipējumam ir jābūt labā teniskajā kārtībā, lai tas nerada bīstamību pilotam, sacensību dalībniekiem, trešajām personām un to īpašumiem. Par motoparaplāna tehnisko stāvokli un pareizu ekspluatāciju sacensību laikā atbild pats pilots/sacensību dalībnieks. Lēmumu startēt vai nestartēt pieņem pilots, līdz ar to nes atbildību par savu lidojumu ar visām izrietošajām sekām. Apmeklējot nolaišanās kontrolpunktus, dalībniekam ir jāizvērtē laika apstākļi, vieta un savas spējas nolaisties konkrētajā vietā. Organizatori negarantē, ka katrā nolaišanās vietā var nostartēt visa līmeņa piloti.

Nakšņošana un citas aktivitātes:
Ir iespēja nakšņot no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu viesu namā “Laso” par draudzīgām cenām 2-vietīgos numuros (jārezervē) vai teltīs turpat pie viesu nama.
Rezervēt numuru var zvanot pa telefonu Artim Treikmanim 29463284
Ja būs piemēroti laika apstākļi, plānojas arī kāds tehnisks paraugdemonstrējums starta-finiša laukumā. Omulībai un sātam, līdzi jāņem ēdamais un dzeramais.

Dalības maksa un izdevumi:
Dalības maksa sacensību dalībniekam ir daži Ls (summa tiks precizēta). Summa nodrošina lielisku Starta – Finiša vietu, kartes un kontrolkartes, organizatoru-tiesnešu izdevumus, simbolisku balvu fondu.

Organizatoru kontakti:
Krišjānis Sietiņš: +371 29339713
Atis Garklāvs: + 371 29436711
Roberts Onkelis: +371 29491456

Ja ir vēlme sekmēt šo pasākumu, kā sponsoram vai aktīvistam ar atbalstu – laipni lūgti!
Jūsu “Paramotor Challenge 2011 - Vidzeme”.


Komentāri: 22
    Made by kalichava